Work work

Golfjobb i måndags och idag, donkenjobb igår och imorron. Det märks att det börjar närma sig öppning för klubbhuset på golfen, ungefär en miljon saker som ska beställas och ungefär en miljon som ska göras. Det ska bli intressant och se hur både min kropp och hjärna reagerar på rusherna som kommer bli där, om jag kommer ta de med en klackspark som jag gör med de rusher som är på donken. För på donken känner jag mig inte stressad, även om det är många som väntar på mat, det rullar som på. Igår vid middagsrushen så serverade jag en man och hans dotter. Mitt i beställningen så säger tjejen: "vet du vad?" Jag svarar: "nå, vadå?" Hon: "du är väldigt fin". Den tjejen gjorde hela min dag, tack så himla mycket. Pappan var också jättetrevlig, fastän de hade fått väntat ett tag. Det är dem som gör att man vill fortsätta inom serviceyrket, det spelar ingen roll hur många surisar man får, det räcker med att man får en gäst som är trevlig och glad så blir dagen bra. Imorron jobbar jag 11:30-20:00, skönt med lite sovmorgon. 
 
Det är inte många som kan säga att de jobbar två jobb samtidigt, men jag gör det. Det är jag faktiskt stolt över, att jag klarar av det. Jag är stolt över mig själv att jag har visat framfötterna nog att jag kommer vara receptionsansarig på golfen, att jag får göra kanslistuppgifterna på egen hand. Stolt över att jag har visat att jag kan sköta mina uppgifter och att dem som jag jobbar med vet att jag får mina uppgifter gjorda!
#egoboost
 

Mitt i veckan

Jaha, och vips så var det onsdag, onsdagkväll dessutom. Hittills har mina dagar bestått av jobb, och lite mer jobb. I måndags drog storstädning av klubbhuset igång. Bangrabbarna tog grovstädningen och sedan påbörjade jag finstädningen. Jobbade även på donken i måndags, kortpass 14-18. Efter det så käkade jag middag med en efterlängtad Madde, sedan slöade vi bara i soffan, pratade om allt möjligt. Igår blev det ännu mer städning; dammsugning och moppning av golv, gjorde ett försök att få bort kåda som har hamnat på golvet. Gick sådär. Hann även med lite fakturering. Stannade jag kvar hemma i Dvärsätt, blev bjuden på god mat hos Hanna och Anders, hann med lite quality-time med familjen. Jag, Anders och Joel (eller ja, mest Anders) fixade lite med bollmaskinen på rangen. Idag har jag moppat golv, putsat fönster, moppat lite mer golv, dragit bort en massa skyddsplast ifrån väggarna. Trodde jag skulle bli tokig på den plasten. Men nu är den borta! Imorgon blir det mer kontorsjobb för mig, lite mindre städning. Måste försöka hitta vartifrån min namnskylt kommer ifrån så jag kan beställa till de nya tjejerna som börjar denna säsong. Det ser väldigt bra där inne nu, i nya klubbhuset. Jag längtar tills att vi kan börja ställa i ordning, allt från bara att ställa upp pärmar till att sätta fram bord och stolar. Jag är rätt nöjd över att få vara ansvarig över receptionen, känns jättebra att jag (kanske låter egoistiskt, men jag har ju faktiskt visat flera gånger att jag kan detta ställe) får vara med och bestämma, att mina önskemål och synpunkter verkligen lyssnas på och tas med omtanke. Jag blir faktiskt som ett barn på julafton när jag tänker på när vi är helt klara och har invigning. Det ska bli jättekul, tjohoo!
 

Natt

Igår jobbade jag natt, 01-ca 04:30, och det gick helt ok. Inte så mycket folk som jag trodde att det skulle vara. Alltså, det var ju mycket folk, men jag trodde att det skulle vara mer, och mer kaos. Emilia sa också att igår kan man räkna som en lugn kväll. Jag tror att det är under dessa ruschar som jag faktiskt lär mig, för då har jag inte tid att stå och tänka, utan då måste jag bara köra på. Jag tycker även att det är bra att jag fick lära mig kassan redan andra dagen. Jag kom hem ca 04:40, och då var det hopp i säng på en gång fastän jag inte var särskilt trött, tror att jag somnade ca 05:30. Vaknade runt 10:30, så det blev inte så många timmars sömn. Vet inte varför jag vaknade så pass tidigt, med tanke på när jag somnade. Jag har inte gjort så mycket hittills, legat i sängen och tittat på tv. Borde masa mig ut..
Ha en fortsatt trevlig helg!

Trötta ben

Dag 2 på donken, och idag fick jag lära mig kassan. Fick även ta några beställningar och göra iordning de. Kassavana har jag ju sen tidigare, men det är det att hitta igen vart allting ligger, och att det ska ju gå snabbt. Idag fick jag även jobba med Emilia en liten stund, det blev en trygghet för mig, för då vet jag att det finns någon jag verkligen törs be om hjälp ifrån. Imorron ska jag också få stå i kassan, jobbar 16-19, så ska få känna på middagsruschen. Idag fick jag känna på lunchruschen. Som sagt, de jag har träffat i teamet verkar suuupertrevliga!
Jag, mamma och Malin tog en promenad/springtur ikväll. Lite blåsigt, men eftersom vi sprang så blev vi varma ändå. Så nu har jag trötta ben. Vi ska vara med i Vårruset, så det är hög tid till att börja träna upp sig inför det. Speciellt jag, min kondition är inte särskilt bra.. Måste också börja vänja mina fötter vid att springa, och även vid att stå upp på jobbet. Både på donken och golfen står jag upp hela dagarna. Jag har inte gjort det tidigare på golfen, men eftersom det blir ett nytt klubbhus så kommer receptionen att se annorlunda ut. Jag har ju relativt nya sulor, så de funkar ett tag till, jag skulle dock behöva nya skor. Ett par skor som är anpassade efter smala fötter. Får kika in på Gå och Löp-kliniken när jag börjar få en riktig lön igen. Det är fantastiskt bra service där!
Men nu ska jag ta och gosa lite med grabbarna innan det är dags för att sova. Är sådär skönt trött! 

Första dagen

Idag hade jag min första dag på McDonalds, jobbade 16-19. Det var jättekul, mycket information att ta in. Men det kommer gå som ett rullande band så småningom. Jobbar på donken tis-fre, har mitt första nattpass på fredag. Haha, det ska bli roligt. Ha fått höra att det är det roligaste passet man kan jobba. Har även telefontid på golfen, brukar ju ha det på onsdagar, men jag har flyttat det till torsdag. Det passar bättre så denna vecka. 
Jag tror att jag kommer att trivas jättebra på donken, teamet verkar jättesnälla! Så i sommar ska jag försöka kombinera golfen och donken så gott som det går. Det kommer säkert bli många långa dagar, speciellt i juli då det är högsäsong på båda ställena. Men då får det vara så, jag kör på så länge jag orkar!
 
 

Påsk i Fisksjön

Kom hem till två stycken jättegosiga grabbar idag. Ceasar har inte lämnat min sida sen jag kom hem, han har gått kring mina fötter hela tiden. 
Kom alltså hem ifrån Fisksjön idag. Har haft det otroligt skönt, det har varit jättefint väder och vi har bara mått gott. Påsk i fjälls är ett måste. I fredags kom vi upp rätt sent, men så fort vi kom fram så bytte vi om och satte oss i gropen hos Tord. Hann inte sitta där särskilt länge innan vi for tillbaka till stugan. Blev en rätt sent innan vi gick och la oss, men vad gör det? I lördags så var det fisketävling, den höll till alldeles utanför stugan. Jag och Sile deltog inte, utan vi låg på fällen i solen, med Axa. På kvällen så firade vi Alf, som har fyllt 70 år. Vi blev bjuden på god mat och dryck.  Det blev dock en rätt tidig kväll för både mig och Sile. Sile hade en huvudvärk som vägrade släppa, och jag hade ingen känsel i mina fötter. Så vi åkte tillbaka till Vargmyren och fixade med en tårta istället, och sedan sa vi godnatt. Igår blev det en heldag ute på isen. Fint väder fram tills kanske kl 15, då blev det mulet, men vi satt kvar en stund till. Vi hann med att äta tårtan som jag och Sile hade fixat. Vi firade en tidig födelsedag för pappa och en sen födelsedag för Anton. Efter det så åkte vi tillbaka till stugan och tog det lugnt, käkade lite och så. Åkte till Linda och Henkes stuga på kvällen, blev inte där så länge. Det blev en tidig kväll igår också. Idag gjorde vi inte särskilt mycket. Det var inte så bra väder, mulet och blåsigt, så vi höll oss inne. Packade, löste korsord och läste. 
När vi kom hem idag så blev det påskmiddag hos mormor och morfar med hela tjocka släkten. God mat och god efterrätt, jag tror att alla rullade därifrån. 
Nu ska jag ta och göra mig iordning för sängen, är jättetrött. Godnatt!
 
Axa har skaffat en pojkvän. Bill heter han. Han tycker att Axa är lite jobbig, men Axa är kär. Haha, de satt inte still en stund. Ett konstant jagande av varandra
 
 
När vi kom tillbaka till stugan igår så blev Axa kall, så Simon tog och bäddade om henne. Axa hade inget emot det
 

Glad Påsk!

Om en stund så åker jag hem till mamma, ska käka middag där. Sen åker jag, Malin och Simon till Fisksjön och blir där över helgen. Hoppas på tokbra väder så man kan sitta ute hela helgen. 
Hittills idag har jag packat och städat. Det är skönt att städa undan så jag inte behöver komma hem till det sen. 
Nu ska jag busa/gosa med grabbarna, innan jag åker!
 
Glad påsk!

RSS 2.0